RFI: Oraşul Ramadi, eliberat de forţele irakiene de sub controlul ISIS

Oraşul Ramadi a fost “eliberat” în totalitate din mâinile grupării teroriste Stat Islamic, a anunţat luni armata irakiană. Drapelul Irakului a fost arborat pe complexul guvernamental, potrivit RFI România.Potrivit purtătorului de cuvânt al armatei, forţele irakiene au obţinut o victorie “epică”.

Forţele guvernamentale irakiene, susţinute de raiduri ale coaliţiei conduse de SUA, au luptat câteva săptămâni pentru a recuceri oraşul Ramadi, localitate predominant sunnită.

Oraşul Ramadi a fost cucerit de gruparea Stat Islamic în luna mai. După eliberarea în luna aprilie a oraşului Tikrit, situat la nord de Bagdad, recucerirea oraşului Ramadi reprezintă o nouă victorie pentru forţele armate irakiene.

Totuşi, pierderea Ramadi de către ISIS nu va reprezenta o lovitură decisivă pentru Statul Islamic, care a deţinut controlul a până la o treime din teritoriul Irakului. “Oraşul îi servea mai ales să ţină forţele irakiene ocupate, departe de alte zone mai strategice, precum Mosul şi nordul Irakului”, explică pentru Le Monde Patrick Martin, de la Institute for the Study of War.

Related posts

Leave a Comment