RFI: Începe noul an şcolar. Modificări importante, la examenele naţionale şi “Şcoala Altfel”

Elevii se întorc, de azi, la şcoală. Sunt o sumedenie de noutăţi care îi aşteaptă: prelungirea vacanţei de primăvară, modificarea programului “Şcoala Altfel”, dar şi schimbări importante în ceea ce priveşte examenele naţionale, potrivit RFI România.

Elevii se întorc la şcoală, de luni 12 septembrie, pentru 35 de săptămâni de cursuri. Noul an şcolar va avea o vacanţă de primăvară mai mare şi se va încheia cu o săptămână mai devreme, în 16 iunie, notează news.ro.

 

O altă noutate este posibilitatea dată unităţilor de învăţământ preuniversitar de a flexibiliza perioada programului naţional “Şcoala Altfel”. Până acum exista o perioadă fixă, în luna aprilie.

 

Sunt noutăţi la examenele naţionale: din acest an ponderea mediilor din clasele V-VIII, la admiterea la liceu va fi de 20 la sută, faţă de 25 la sută până acum, iar admiterea va fi făcută într-o singură etapă computerizată.

 

În plus, va fi eliminată prevederea conform căreia nota finală după contestaţii la bacalaureat şi la evaluarea naţională se modifică numai în cazul în care între nota iniţială şi cea de la contestaţie există o diferenţă mai mare de 0,5 puncte.

 

Citiţi mai mult AICI

Related posts

Leave a Comment