RFI: Condoleanţe pentru o regină

Primii români care au vrut să-şi prezinte condoleanţele privind decesul Reginei Ana, au mers la Palatul Elisabeta şi Palatul Regal din Capitală, precum şi la reşedinţa Familiei Regale de la Săvârşin. Majoritatea spun că, deşi nu i-au cunoscut personal, se simt apropiaţi sufleteşte de Rege şi Regină, potrivit RFI România.

Cartea de condoleanţe de la Palatul Regal, astăzi Muzeul de Artă al Românei, este expusă în holul care duce către sala tronului. De marţi dimineaţă, mesaje de condoleanţe, mesaje de simpatie şi adio au început să umple paginile sale albe.

 

Fotografiile regilor României şi ale reginelor, precum şi texte privind istoria Casei Regale au fost expuse pe gardul exterior al Palatului, de unde a fost exilat acum 70 de ani, Regele Mihai. Regina Ana nu a locuit niciodată la acest palat.

 

La Palatul Elisabeta, Regina Ana a locuit din 2001 şi până acum câţiva ani, după care marea majoritate a activităţilor Casei Regale au fost preluate de Principesa Margareta şi Principele Radu, iar Regele şi Regina s-au mutat înapoi în Elveţia. Şi aici, cei care au dorit sa exprime condolenaţe au venit de dimineaţa. Cei mai mulţi spun că sunt apropiaţi de Casa Regală doar cu sufletul.

Related posts

Leave a Comment