Specialiștii Universității Babeș-Bolyai au dezvoltat un joc menit să îi ajute pe tineri și pe adolescenți să își regleze și să își gestioneze emoțiile. Jocul educativ este creat de o echipă multidisciplinară, care include psihologi și informaticieni.
Jocul educativ se numește ReThink. El este programat pe patru nivele. Fiecare dintre aceste nivele îi ajută pe tineri și pe adolescenți să învețe cum să își gestioneze anumite categorii de emoții. Jocul include personaje inspirate din viața reală. Rectorul Universității Babeș-Bolyai, profesorul Daniel David, a inspirat personajul numit RetMan, iar psihologul Oana David, soția sa, a inspirat personajul Optimista. Acest joc este deosebit de complex, spune profesorul universitar Oana David.
Programarea a început mai mult în joacă, spune asistentul universitar Florentin Bota, de la Facultatea de Matematică și Informatică, pentru Via Cluj TV.
Momentan, jocul se află în testare pe un eșantion de studenți din cadrul Universității Babeș-Bolyai, însă scopul este ca la final să fie disponibil pe Windows și să poată fi accesat de către toți cei care au nevoie de intervenții terapeutice validate științific.