La Cluj-Napoca a fost deschis Consultatului Onorific al Republicii Moldova. La ceremonia de investire a Ninei Moldovan în funcția de Consul Onorific al Republicii Moldova la Cluj a fost prezent Excelența Sa, Victor Chirilă, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în România.
Șeful Misiunii diplomatice a Republicii Moldova de la București a remarcat anvergura și dinamica relațiilor moldo-române la toate nivelele – politic, economic, cultural, social și, în context, importanța reprezentării Republicii Moldova în zona de vest a României, unde se află un număr mare de cetățeni moldoveni, atât studenți, cât și oameni de afaceri, cultură, din mediul academic și alte domenii de activitate. Prezența onorifică a Republicii Moldova în orașul Cluj-Napoca va permite un număr mai mare de evenimente dedicate promovării cooperării bilaterale și schimbului de experiență între comunitățile din Republica Moldova și această regiune a României.
Evenimentul a fost marcat de prezența numeroșilor reprezentanți ai comunității moldovenești din Cluj-Napoca, precum și a distinșilor invitați din oraș. În discursul său de investire, Consulul Onorific Nina Moldovan a subliniat importanța și responsabilitatea acestei funcții în ceea ce privește sprijinul și reprezentarea comunității moldovenești în regiune.
„Este o onoare extraordinară să fiu investită în funcția de Consul Onorific al Republicii Moldova la Cluj. Comunitatea moldovenească din acest oraș este una extrem de importantă și diversă, iar această funcție mă responsabilizează în egală măsură. Voi depune toate eforturile pentru a sprijini și a reprezenta comunitatea noastră cu demnitate și profesionalism”, a declarat Nina Moldovan.
În ultimii 20 de ani, Nina Moldovan a pus bazele și a contribuit la dezvoltarea mai multor afaceri și proiecte în domenii precum turismul și imobiliarele. Manager cu experiență, Nina Moldovan deține experiență inclusiv în organizații non-profit care se concentrează pe sprijinirea antreprenoriatului în România.
Evenimentul de învestire a fost organizat cu sprijinul Ambasadei Republicii Moldova la București și s-a bucurat de participarea multor membri ai comunității, contribuind astfel la consolidarea legăturilor strânse dintre Republica Moldova și locuitorii din Cluj-Napoca.
Comunitatea cetățenilor moldoveni din regiunea Transilvaniei cuprinde câteva mii de persoane. În Cluj-Napoca au reședința în jur de 1500 de cetățeni ai Republicii Moldova, dintre care 800 sunt studenți.
VEZI ȘI:
Tot mai mulți antreprenori IT iau în calcul mutarea afacerilor în Republica Moldova