Republica Moldova ameninţată cu “anticipate”


Liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu, singurul candidat înscris în cursa pentru preşedinţie, în ultima rundă, ce are loc astăzi în 7 decembrie, este ameninţat să nu fie votat în parlamentul Republicii Moldova.Astfel, candidatul la postul de Preşedinte al R. Moldova, liderul PDM Marian Lupu a rostit un discurs, de la tribuna centrală a Parlamentului Republicii Moldova, menit să convingă deputaţii comunişti să-l voteze. În finalul discursului său Lupu a declarat că decizia le aparţine acestora. „Poporul va şti sa judece judecata voastră”, a concluzionat Lupu.
Unul din apropiaţii singurului candidat la preşedinţia basarabeană, Dumitru Diacov a declarat:”Sondajele spun că 60% din populaţie vrea ca preşedintele să fie ales şi să nu admitem alegeri anticipate. Nu am auzit niciodată niciun argument în defavoarea lui Lupu la funcţia de preşedinte”,.
În schimb, comuniştii, principala şi singura forţă politică din opoziţia a declarat că nu va participa la vot. Astfel, Maria Postoico, liderul fracţiunii PCRM în Parlament, a declarat astăzi de la tribuna legislativului că Marian Lupu şi PDM sunt “o jucărie docilă” în mâinile “partidelor radicale de dreapta”. Postoico l-a învinuit pe Lupu de toate relele şi a mai declarat că votul comuniştilor ar constitui o trădare pentru candidatura propusă de AIE”.
Guvernarea Alianţa pentru Integrare Europeană îşi propune să iniţeze un referendum pentru modificarea constituţiei, iar majoritatea parlamentară să dimineze numărul de voturi care ar trebui să aleagă şeful statului moldovean.

Related posts

Leave a Comment