Rectorul UBB, Daniel David, a participat la Bathory Fest

Rectorul Universității Babeș-Bolyai, Daniel David, a participat la Bathory Fest, unde a susținut conferința ”Școală și Comunitate”. Festivalul a fost organizat în orașul natal al lui Ștefan Bathory, Șimleul Silvaniei. Ștefan Bathory a fost Rege al Poloniei și Principe al Transilvaniei, iar în 1581 a fondat Colegiul Iezuit din Cluj, care azi este Universitatea Babeș-Bolyai.

“M-am bucurat mult să văd că regele Ștefan Bathory, principele Transilvaniei și fondatorul instituției universitare clujene din 1581 care a evoluat de-a lungul timpului în UBB, este onorat în orașul unde s-a născut. Autoritățile locale și județene au organizat, la a șaptea ediție, un eveniment de clasă internațională, cu participanți și parteneri din țară și din străinătate. După discuțiile cu autoritățile locale, UBB se va implica mai mult în județul Sălaj – dincolo de prezențele deja vizibile în Zălău și Jibou –, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autoritățile locale în luna octombrie 2022. Mai mult, UBB se va implica în următoarele ediții ale evenimentului “Bathory Fest” și în dezvoltarea “Cetății Bathory”, în parteneriat și ca sprijin pentru autoritățile locale, pentru a onora memoria fondatorului instituției academice din 1581”, a declarat rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David. 

Aflat la cea de-a șaptea ediție, evenimentul ”Bathory Fest” beneficiază de participanți și parteneri din țară și străinătate.

Related posts

Leave a Comment