“PSD şi PNL sunt campionii statului pe loc ai modernizării statului”


Preşedintele PDL Emil Boc a declarat, vineri, la Consiliul Naţional de Coordonare al partidului, că PSD şi PNL sunt “campionii statului pe loc ai modernizării statului”, arătând că, dacă ar fi fost la guvernare, aceste formaţiuni ar fi invocat criza pentru a nu face nimic.”Dacă PSD şi PNL ar fi fost la guvernare, ar fi invocat criza, ca să nu facă nimic “, le-a spus Boc participanţilor la reuniunea PDL.
El a făcut aceste precizări după ce a vorbit despre actul de guvernare şi despre faptul că PDL guvernează într-o perioadă de recesiune.
“Uitaţi-vă la ce a fost PSD în perioada în care a fost la guvernare, a fost partidul-stat. PDL este partidul care reformează statul, acum, când este la guvernare. Uitaţi-vă la ce făcea PSD în perioada 2000-2004, cu privire la justiţie, la libertatea presei, la descentralizare şi cu privire la reformarea statului şi comparaţi cu ceea ce se întâmplă în momentul de faţă. PSD şi PNL sunt campionii statului pe loc al modernizării statului , spunând că e mai bine să ne conservăm privilegiile”, a apreciat Boc.
El a mai spus că este momentul să fie luate deciziile pentru modernizarea statului. “Putem să mergem pe ambele fronturi deodată, adică să ne luptăm şi cu criza, dar să luăm şi măsuri de reformare a statului”, a adăugat preşedintele democrat-liberal.
El a precizat că PDL are de ales între a bate pasul pe loc, “aşa cum au făcut PSD şi PNL”, sau să modernizeze ţara. “Ce facem? Batem pasul pe loc aşa cum au făcut PSD şi PNL, ne ascundem în spatele crizei şi spunem că nu avem voie să facem nimic sau luăm taurul de coarne şi modernizăm ţara pentru că ştim unde trebuie modernizată şi cum trebuie modernizată?”, a arătat liderul PDL.
Emil Boc a avertizat că PDL va pierde în cazul în care va prefera să stea “într-o apă călduţă” şi să nu facă nimic.
Totodată, Boc a mai spus că, dacă menţinea politicile PNL din 2008, deficitul ar fi fost de peste 12% şi datoria publică ar fi fost mai mare.
“Oricât de greu, trebuie să continuăm acest drum al modernizării ţării”, a adăugat Emil Boc, arătând că este momentul pentru continuarea reformelor şi apreciind că acest lucru îi va face pe reprezentanţii PDL să culeagă roadele în 2011.

Related posts

Leave a Comment