PSD şi PNL depun moţiune de cenzură şi pregătesc un guvern de criză, cu premier independent


Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat, miercuri, după întâlnirea PSD-PNL, că cele două formaţiuni pregătesc un guvern de criză, care să fie instalat imediat după căderea actualului Cabinet Boc, în cazul adoptării moţiunii de cenzură.
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat, miercuri, după întâlnirea cu liderii PSD, că cele două partide vor depune împreună moţiunea de cenzură. “Vom discuta şi vom redacta textul şi cât mai curând posibil. Ea va fi înaintată cu speranţa că va pune capăt cât mai repede guvernării actuale”, a spus Antonescu.
Preşedintele PNL a mai spus că cele două formaţiuni urmează să convină asupra unui guvern de criză, care să fie instalat “a doua zi” după căderea Cabinetului Boc, în cazul în care moţiunea de cenzură va trece.
“Am convenit că e nevoie să construim o alternativă, în acelaşi timp o alternativă de guvernare, de majoritate, ceea ce înseamnă să convenim asupra unui guvern care, în cazul căderii Guvernului Boc, să fie impus de o majoritate parlamentară, un guvern de criză cu un mandat precis, cu câteva măsuri imediate care să vină în sprijinul societăţii, economiei. Prim-ministrul va fi unul convenit. Trebuie să fie un prim-ministru independent, cu credibilitate”, a spus Crin Antonescu.
Preşedintele PC, Daniel Constantin, a susţinut că din viitorul guvern vor face parte oameni din PSD, PC şi PNL care vor trebuie să dovedească că sunt o alternativă la actuala guvernare.
“Componenţa acestui guvern va fi discutată de partidele de opoziţie atunci când vom avea o majoritate. Noi trebuie să dovedim că suntem o alternativă. Guvernul de criză trebuie să ia măsuri imediate de stopare a măsurilor cu efect negativ aplicate de Guvernul Boc. Premierul va înţelege că România are nevoie de alegeri anticipate”, a declarat Daniel Constantin.
Liderii partidelor din Opoziţie s-au întâlnit din nou miercuri pentru o nouă rundă de discuţii pe tema moţiunii de cenzură la adresa Guvernului Emil Boc şi a unei formule de guvernare comune.
“Scopul este să găsim o alternativă la ceea ce se întâmplă în acest moment la guvernarea României, modalităţile prin care să punem capăt guvernării aberante, corupte şi incompetente a lui Traian Băsescu şi Emil Boc! Să înlocuim această guvernare cu una rezonabilă şi care să poata salva ceea ce ar trebui salvat în România!”, declara preşedintele PNL, Crin Antonescu, înaintea întâlnirii.

Related posts

Leave a Comment