Protest împotriva nosocomialelor, în Piața Unirii

Câteva zeci de persoane au participat, la Cluj, la un protest organizat împotriva infecțiilor nosocomiale din spitale. Protestarii denunță ceea ce ei numesc indolența autorităților sanitare față de această problemă. Oamenii s-au strâns în Piața Unirii din Cluj, unde au scris cu lumânări ”Neam ucis de nosocomiale”. Protestul a fost organizat după ce un parlamentar a acuzat faptul că patru bebeluși ar fi murit la Clinica de Ginecologie I din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Cluj tocmai din cauza infecțiilor nosocomiale. 

Însă conducerea spitalului clujean neagă aceste informații. Directorul spitalului, medicul Claudia Gherman, afirmă că trei dintre bebeluși ar fi murit din cauze naturale. Ei au fost născuți prematur și nu au reușit să supraviețuiască. Cel de-al patrulea bebeluș ar fi contactat o infecție în afara spitalului și a fost adus de urgență la Cluj, însă medicii nu ar fi reușit să îi salveze viața. Claudia Gherman afirmă că rata deceselor în spitalul clujean a fost în acest an de 0,82 la sută, în condițiile în care clinica în cauză preia cele mai grave cazuri din regiune. O anchetă pe această temă a fost pornită de inspectorii Ministerului Sănătății. 

Related posts

One Thought to “Protest împotriva nosocomialelor, în Piața Unirii”

  1. […] în Piața Unirii din Cluj, unde au scris cu lumânări ”Neam ucis de nosocomiale”, potrivit ClujToday.ro. Protestul a fost organizat după ce un parlamentar a acuzat faptul că patru bebeluși ar fi murit […]

Leave a Comment