Programul lunii februarie la Reactor

Probabil cea mai nepopulară lună din an, februarie înseamnă de obicei doar un ultim hop înainte de primăvară – unul rece, dar scurt. La Reactor credem că toate lunile sunt egale – ca drepturi, dacă nu ca durată – așa că programul lui februarie a fost pus la punct cu aceeași atenție și seriozitate ca și cel al lui mai sau octombrie. Spectacolele de teatru abundă, ca de obicei, dar nu lipsesc nici evenimentele din platformele Sound și Happening Reactor: un concert și o expoziție de fotografie.Pentru că e mai nouă producție Reactor, Genunchii noștri se ating!, un spectacol despre expunerea la violență, primește tratament preferențial și se joacă de două ori, în 6 și 21 februarie. Cele două spectacole pentru liceeni rezultate anul trecut din proiectul Teen Spirit se întorc luna asta ca să discute despre adolescența complexă și contradictorie, duminică, 7 februarie – Nu cred că o să îmi treacă vreodată, și duminică, 28 februarie – Dispariția. Nu uităm nici de nelipsiții impovizatori de la Just Push Play, care își pun la încercare umorul și spontaneitatea în două reprezentații consecutive în seara de 12 februarie. În 13 februarie, cu o zi înainte de Valentine’s Day, facem un efort de imaginație și încercăm să (ne) explicăm care e legătura dintre filme și iubire – În 4D, iar peste exact o săptămână, în 20 februarie, ne concentrăm atenția asupra celor care nu au parte de ea, ”oamenii invizibili”, în Provizoriu.

Și cu asta, onoarea lui februarie e salvată, vă așteptăm să ne bucurăm împreună de ea, împărtășind reacții la cald!

Sâmbătă, 6 februarie, ora 19.00

GENUNCHII NOȘTRI SE ATING!

Regia: Cătălin Bocîrnea

După: ”Autorul”, de Tim Crouch

Cu: Balász Bodolai, Cătălin Bocîrnea, Raluca Mara, George Sfetcu

”Un spectacol deosebit de solicitant, atât pentru actori cât și pentru spectatorii prezenți. Fiecare dintre replici este împărțită cu publicul, în așa fel încât întreaga poveste devine una despre intimitate și împărtășire. Fiecare trăire este dăruită publicului pentru a fi trăită. Actorii nu joacă, ei se joacă cu ceilalți, îi includ în joc.

O veritabilă încercare pentru Homo Ludens, pentru schimbul real, în mișcare, care se petrece pe parcursul întregii reprezentații. Da, bla bla bla….Da, bine! Nu scrie nimic de fapt! Nu-i așa?

În fine, nu o să vă ținem aici, legați de scaune pentru o oră și ceva. Puteți să ieșiți la baie, la o țigară. Puteți chiar să nu închideți telefoanele mobile.”

O producție Reactor de creație și experiment

Duminică, 7 februarie, ora 19.00

NU CRED CĂ O SĂ ÎMI TREACĂ VREODATĂ

Concept și dramaturgie: Raul Coldea și Petro Ionescu

Cu: Raul Coldea, Oana Mardare, Doru Taloș

Trei petreceri organizate de trei adolescenți încep în același timp și ajung să se suprapună, iar scena devine un spațiu al confesiunilor. Experiențele personale ale celor trei performeri sunt ficționalizate și creează împreună o dramaturgie a fragilității.

„Cine ne spune și nouă care e treaba cu noi? De ce nu știm ce urmează să facem? De ce nu contăm niciodată decât în nenorocita aia de bancă? De ce nu contăm decât pentru noi înșine în serile de vineri, când școala s-a terminat și tot tre’ să răspundem la tot felul de întrebări?”

O producție Reactor de creație și experiment

Vineri, 12 februarie, ora 19.00 și 21.00

JUST PUSH PLAY

Spectacol de improvizație

Cu: Dragoș Muscalu, Bogdan Bob Rădulescu, Robert Pavicsits, Matei Rotaru

Totul se construiește pe loc, fără regizor, fără scenariu.

Telecomanda e în mâna publicului.

So… JUST PUSH PLAY!

Sâmbătă, 13 februarie, ora 19.00

În 4D

Regie: Ovidiu Caița

Text: Alexa Băcanu

Cu: Raluca Mara, Oana Mardare, Valentin Oncu, Doru Taloș

„În 4D” urmărește modul în care patru personaje își creează și interpretează viața și relațiile prin prisma filmelor preferate. Realizând mai mult sau mai puțin ce li se întâmplă, ele se îndrăgostesc, se despart și se urăsc, adoptând roluri care sunt imitații ale altor roluri, produse străine ale unor autori necunoscuți, care devin însă formatoare de percepții, concepții și prejudecăți.

O producție Reactor de creație și experiment

Joi, 18 februarie, ora 19.00

KZMR

Vernisaj – expoziție de fotografie

Artist: Robert Casmirovici

Curator: Mihai Nuțu

Sâmbătă, 20 februarie, ora 19.00

PROVIZORIU

Concept și dramaturgie: Raul Coldea și Petro Ionescu

Cu: Cătălin Filip, Doru Taloș, Diana Nedescu/Oana Mardare

Video design: Cosmin Nicoară și Ana Vîjdea

asistență de regie: Valeriu A. Cuc

Provizoriu este un spectacol orientat pe procesul de lucru, care tratează tema invizibilității sociale. Spectacolul încearcă să ficționalizeze și să facă vizibile biografiile celor care există doar în statisticile instituțiilor. Ironic și percutant, Provizoriu se adresează tuturor celor care trec pe lângă noi în fiecare zi și despre care alegem să nu știm nimic.

“Dacă mi-ar părea sincer rău să plec din orașul ăsta și aș avea ocazia să o fac, aș pleca doar de dragul suferinței. Să văd cum e să îți fie dor de un loc. Și când m-aș întoarce, să le fie tuturor dor de mine și să ne bucurăm de revedere.”

O producție Reactor de creație și experiment

Duminică, 21 februarie, ora 19.00

GENUNCHII NOȘTRI SE ATING!

Regia: Cătălin Bocîrnea

După: ”Autorul”, de Tim Crouch

Cu: Balász Bodolai, Cătălin Bocîrnea, Raluca Mara, George Sfetcu

Vineri, 26 februarie, ora 20.00

CONCERT ACUSTIC

Cu: Diana Săveanu, Radu Leu, Sergiu Restei

Duminică, 28 februarie, ora 19.00

DISPARIȚIA

Regia: Leta Popescu

Text: Alexa Băcanu

Cu: Carin Bunea, Alexandra Caras, Cătălin Filip, Alina Mișoc, Endre Rácz, Timea Udvari

Pornind de la un eveniment concret, dispariția unui elev, spectacolul urmărește reacțiile, relațiile și modul de raportare la lume a cinci adolescenți aduși împreună de circumstanțe și nu de afinități.

Cine ar fi avut interesul să scape de Beni, cine l-a urât, cine l-a iubit și înspre cine arată indiciile…?

Răspunsul e mai complicat decât pare.

O producție Reactor în parteneriat cu Reciproca și Váróterem Projekt

______________________________

Mai multe detalii despre programul Reactor puteți găsi pe pagina noastră de facebook – www.facebook.com/ReactorCluj sau pe site-ul www.reactor-cluj.com.

Rezervări: http://www.reservr.net/u/reactor

Related posts

Leave a Comment