Programul Start-Up Nation 2018 programat să demareze în toamnă

Potrivit ministrului pentru Mediul de Afaceri şi Antreprenoriat, Ştefan Radu Oprea, programul Start-Up Nation, aferent anului în curs, va demara în toamnă.

?tefan Radu Oprea a făcut şi o trecere în revistă a situaţiei proiectelor depuse în cadrul acestui program în 2017.

Potrivit ministrului pentru Mediul de Afaceri şi Antreprenoriat, anul trecut s-au creat peste 21.000 de locuri de muncă, mai multe decât cele pe care Ministerul le-a avut ca ţintă la începutul Start-Up Nation, dintre care peste 16.000 sunt în segmentul ţintă, reprezentat de tineri care au terminat studii liceale, universitare sau persoane cu dizabilităţi.

„Au fost semnate peste 8.444 de contracte din peste 19.000 de aplicaşii depuse la început. Selectate au fost primele 10.000. La sfârşitul primului semestru, 5.834 de aplicanţi aveau acces la creditare. Asta înseamnă în traducere liberă că banii erau în conturile firmelor lor”, a precizat Oprea.

Acesta a mai adăugat că pe toţi aplicanţii din 2017 banii îi aşteaptă în agenţiile regionale şi în conturile băncilor, astfel încât, aceştia sunt rugaţi să se prezinte cât de curând cu cererile de plată.

Momentan, peste 5.800 de aplicanţi la programul Start-Up Nation sunt în posesia banilor.


Related posts

Leave a Comment