“PROFI te premiază” şi în 2012!


Compania PROFI RomFood, administratorul rețelei de magazine PROFI, a semnat un acord de colaborare cu Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului (MECTS) în vederea lansării campaniei de responsabilitate socială „PROFI te premiază!”, ediția 2012. Prin intermediul acestei campanii, sute de școli din România vor fi dotate cu noi echipamente informatice și videoproiectoare ce le vor permite să-și pregătească mai bine elevii.

„Magazinele PROFI și-au propus să contribuie concret la modernizarea școlilor, astfel că le dotăm cu echipamente IT care să le facă și mai competitive pe plan european și global”, a declarat Pawel Musial, Director General PROFI Rom Food. „Anul trecut am investit peste jumătate de milion de euro ca să oferim laboratoare informatice complete pentru 101 școli și videoproiectoare pentru alte 100; în 2012, am suplimentat bugetul, crescând la 252 numărul școlilor care vor fi dotate de către noi cu astfel de echipamente”, a adăugat acesta.

Utilizarea calculatorului a devenit esențială pentru muncă și viața oricărui adult, iar achiziția competențelor de bază în utilizarea calculatorului la finalul învățământului obligatoriu devine o necesitate”, a declarat Liliana Preoteasă, Director General în cadrul Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului.

În momentul de față, disciplină Tehologia informației și comunicării este opțională pentru elevii din clasele I-IV și obligatorie în învățământul gimnazial și liceal. Campania „PROFI te premiază!” susține elevii claselor V-VIII și se va desfășura în toată țara în perioadă august-noiembrie când, prin intermediul a 126 de magazine PROFI, participanții vor putea vota numele școlilor câștigatoare.

Prin noul parteneriat, PROFI și MECTS asigură pe o scară mai mare un nivel de bază de cunoștințe IT pentru absolvenții din învățământul preuniversitar, contribuie la ridicarea nivelului de competență în utilizarea tehnologiei informaționale și creează abilități care le permit elevilor de azi să devină parte a „Societății informaționale” de mâine.

Related posts

Leave a Comment