Profesorul Mihai Lucan, în arest la domiciliu

Profesorul universitar Mihai Lucan a fost pus în arest la domiciliu. Decizia a fost luată de judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti la cererea procurorilor DIICOT.

Iniţial, cererea de plasare sub arest a fost respinsă de procurorii de la Tribunalul Bucureşti. Mihai Lucan susţine că este nevinovat şi că, de fapt, acest proces are mai puţin de a face cu persoana sa, cu clinica sa, Lukmed, sau cu Institutul de Urologie şi Transplant Renal, şi mai mult cu o încercare de compromitere a medicinei româneşti.

 

Arestarea la domiciliu a medicului urolog clujean vine după ce acesta a depistat un dispozitiv de interceptare ambientală amplasat de procurorii DIICOT în maşina soţiei sale. Procurorii DIICOT au recunoscut incidentul şi au recuperat dispozitivul de interceptare. Ei au precizat într-un comunicat de presă că au avut mandat judecătoresc pentru amplasarea dispozitivului.

 

Medicul Mihai Lucan este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat care ar fi delapidat Institutul de Urologie şi Transplant Renal. De asemenea, deputatul USR Emanuel Ungureanu, fost asistent social la Institutul de Urologie şi Transplant Renal, îl acuză pe Mihai Lucan că ar fi făcut trafic de organe. La percheziţia efectuată de procurorii DIICOT acasă la Mihai Lucan au fost găsite mari sume de bani. Alături de el, în acest dosar, este cercetat penal şi fiul său, Ciprian Lucan.

Related posts

Leave a Comment