Primul forum al societăţii civile în cadrul “Parteneriatului Estic”


La Bruxelles se va desfăşura primul forum dedicat colaborării la nivel de societate civilă a statelor-membre din cadrul programului european “Parteneriatul Estic”. Acesta se va desfăşura în perioada 16-17 noiembrie 2009.Acest anunţ a fost făcut de către administratorul direcţiei Politică Europeană de Bună Vecinătate, Giovani Cremonini, în cadrul conferinţei de presă de la Baku.
Conform oficialului, Uniunea Europeană este interesată atât de colaborarea de nivelul şefilor de stat din cadrul Parteneriatului Estic, cât şi de colaborarea dintre reprezentanţii societăţii civile a statelor-membre.
“Am creat un forum deosebit al societăţii civile”, a menţionat Cremonini.
Reprezentantul european a afirmat că societatea civilă va ocupa un loc aparte în cadrul programului “Parteneriatul Estic”.
Programul “Parteneriatul Estic” este o iniţiativă polono-suedeză, lansată în cadrul politicii de Bună Vecinătate, orientată spre îmbunătăţirea relaţiilor dintre UE şi statele ex-sovietice.
“Parteneriatul Estic” urmează să cuprindă şase state-vecine ale Uniunii Europene: Republica Moldova, Azerbaidjan, Armenia, Ucraina şi Belorusia. În cadrul acestui program, UE îşi propune să acorde asistenţă statelor cu care se învecinează, estimativ 600 mln. de euro în perioada 2009-2013.

Related posts

Leave a Comment