Primul film interactiv din lume, în proiecţie la Cluj și la Bucureşti VIDEO

nterzis în România de comunişti pentru că oferea posibilitatea de alegere, Kinoautomat, primul film interactiv din lume, va fi proiectat anul acesta pentru prima dată în ţara noastră, în cinematografele din Bucureşti şi Cluj.
Kinoautomat a fost conceput de către Raduz Cincera pentru pavilionul cehoslovac de la Expoziţia Mondială din ’67, din Montreal. Filmul începe cu o scenă în care apartamentul lui Petr Novak este în flacari. În 9 momente ale filmului, acţiunea se opreşte şi un moderator roagă publicul să aleagă cu ajutorul unor telecomenzi între două scene, apoi acţiunea continuă, conform voturilor audienţei. Indiferent de deciziile care sunt luate, actiunea se termina intotdeauna cu incendierea apartamentului, facand din film – asa cum intetiona Cincera – o satira a democratiei, scrie www.romanialibera.ro.

„Kinoautomat, din pavilionul cehoslovac, este garantat un hit al expoziţiei mondiale, şi cehii ar trebui să-i facă un monument lui Raduz Cincera, cel care l-a conceput”, au scris jurnaliştii de la ziarul The New Yorker după premieră.

Related posts

Leave a Comment