Preţul gazelor naturale va creşte din aprilie

Anunţul a fost făcut de secretarul de stat în Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Tudor Şerban, care nu a precizat însă cât de mare va fi scumpirea. Oficialul a completat că persoanele cu o situaţie materială dificilă vor fi sprijinite la plata facturii.Gazele furnizate în regim reglementat, respectiv la preţuri stabilite de ANRE, sunt cuprinse între 73,36 lei/MWh şi 96,48 lei/MWh, în funcţie de consum, potrivit publicaţiei Evenimentul Zilei.
“Din aprilie nu va mai putea fi ţinută presiunea pe preţ. Comisia Europeană ne-a cerut să pregătim grafice pentru 2012-2013”, a afirmat Şerban.
Autorităţile de la Bucureşti trebuie să prezinte Comisiei Europene, până în luna martie, un program privind liberalizarea preţului la gazele din producţia internă, în urma solicitărilor primite de la executivul Uniunii Europene.
Preşedintele ANRE, Petru Lificiu, a afirmat, în decembrie 2009, că preţul gazelor va fi menţinut cel puţin până la 1 aprilie. Anul trecut, preţul plătit de populaţie pentru gaze naturale a scăzut cu 8%.

Related posts

Leave a Comment