Premierul moldovean Vlad Filat va prezida summit-ul şefilor de guvern CSI


Summit-ul şefilor de Guvern CSI, ce va avea loc în luna noiembrie curent în oraşul ucrainean, Ialta. Summit-ul va fi prezidat de Vladimir Filat. Agenda reuniunii în cauză va cuprinde cca 26 subiecte, relatează serviciul de presă al Guvernului de la Chişinău.Acest fapt a fost menţionat în cadrul întrevederii premierului Vladimir Filat cu Preşedintele Comitetului Executiv CSI, Serghei Lebedev. În cadrul întrevederii au fost discutate aspecte protocolare în legătură cu desfăşurarea summit-ului şefilor de state din cadrul Comunităţii Statelor Independente, pe 8-9 octombrie 2008, la Chişinău.
Serghei Lebedev a menţionat importanţa desfăşurării lucrărilor summit-ului respectiv la Chişinău, ţinând cont de schimbările politice care au avut loc în Republica Moldova. El şi-a exprimat speranţa că reuniunea va constitui un prilej pentru oficialii Republicii Moldova, în vederea stabilirii relaţiilor de cooperare cu colegii din ţările CSI şi dezvoltarea colaborării multidimensionale în interesul tuturor statelor membre al Comunităţii.
Oficialul rus a remarcat prestaţia Republicii Moldova pe parcursul exercitării preşedinţiei în cadrul CSI, menţionînd buna organizare a reuniunii Consiliului Economic CSI, a Conferinţei Bancare şi a Forumului Intelectualităţii CSI, care au avut loc la Chişinău.
Prim-ministrul Vladimir Filat a reiterat disponibilitatea Republicii Moldova de a asigura organizarea şi desfăşurarea summit-ului şefilor de state al CSI la cel mai înalt nivel, şi a menţionat că pentru Republica Moldova este foarte important ca deciziile aprobate în cadrul întrunirilor de acest gen să fie constructive, să răspundă intereselor statului moldoveanşi, că acestea trebuie să fie respectate şi implementate integral.

Related posts

Leave a Comment