Pregatiri pentru vizita Papei Francisc – Episcopia Greco-Catolica de Cluj-Gherla a pregatit Sacul Pelerinului

Continuă pregătirile pentru vizita Papei Francisc la Blaj. Episcopia Greco-Catolică de Cluj-Gherla a pregătit Sacul Pelerinului.

Decizia de a pregăti Sacul Pelerinului a venit în condiţiile în care ierarhii şi preoţii catolici au acumulat o mare experienţă în pregătirea unor evenimente de mari proporţii, precum Zilele Mondiale ale Tineretului. Sacul Pelerinului este, de fapt, o sacoşă de culoare albastră. În fiecare sacoşă se află o pelerină pentru ploaie, dar şi o şapcă de protecţie în cazul în care va fi soare pe Câmpul Libertăţii de la Blaj. De asemenea, fiecare pelerin va primi şi biletele gratuite cu cod de bare care vor asigura accesul în perimetrul destinat pelerinilor de la Blaj.

 

Episcopul Florentin Crihălmeanu a pregătit şi o Carte a Pelerinului, care poate fi cumpărată de cei care vor merge pentru a-l întâlni pe Sfântul Părinte Papa Francisc. Această carte conţine o biografie a Suveranului Pontif, precum şi textul liturghiei care va fi oficiată în Mica Romă pentru a celebra beatificarea celor şapte episcopi greco-catolici morţi pentru credinţă în temniţele comuniste. Sacul Pelerinului este suficient de încăpător şi pentru un scaun pliant, pentru o sticlă cu apă şi pentru sandvişuri, iar organizatorii evenimentului de la Blaj atrag atenţia pelerinilor în suferinţă să nu îşi uite medicamentele de care au nevoie.

Related posts

Leave a Comment