Pregătiri pentru asfaltarea drumului Bărăi – Sava – Mureșenii de Câmpie

Au început noi lucrări pe drumul județean 161K. Ele vizează modernizarea tronsonului Bărăi – Sava – Mureșenii de Câmpie și au intrat în faza așternerii stratului de balast stabilizat, ca etapă premergătoare asfaltării.

Lucrările de întreținere, în ansamblu, vizează un sector de drum în lungime de peste 21 de kilometri, cuprins între km 0+000 și km 21+120. Totodată, acestea se vor finaliza cu asfaltarea unui tronson de aproximativ 8 kilometri, cuprins între pozițiile kilometrice 6+500 și 14+400.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Sunt lucrări mai mult decât necesare și utile întrucât acest drum face legătura între DJ 109C, pe direcţia Gherla, şi drumul naţional DN 16, pe direcţiile Apahida – Cluj-Napoca precum și spre cele două județe vecine, Bistrița-Năsăud și Mureș”.

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Istvan Vakar, speră ca asfaltarea să înceapă cât mai curând, astfel încât locuitorii din partea de câmpie a județului să aibă parte de un drum decent.

În prealabil, au fost executate lucrări constând în curățarea platformei drumului, reprofilarea drumului cu cilindrare, așternerea stratului de piatră spartă, refacerea terasamentelor deteriorate, aducerea la profil și completarea acostamentelor, realizarea fundației din blocaj de piatră brută, tratarea burdușirilor și a tasărilor, curățarea și desfundarea șanțurilor, rigolelor și a podețelor, reprofilarea drumurilor laterale, înlocuirea unor podețe, tăierea lăstărișului și a vegetației din zona căii de rulare.

După asfaltarea tronsonului vizat, în vederea completei finalizări a lucrărilor, vor fi executate lucrări constând în refacerea timpanelor podețelor și a camerelor de cădere, șanțuri pentru asigurarea scurgerii apelor pluviale și montarea de parapeți metalici în zonele unde situația  impune acest lucru.

Related posts

Leave a Comment