Poziție publică: Consulatul Onorific al Italiei la Cluj afirmă că nu există nici un incident violent care să se fi petrecut în sediul instituției

Echipa Consulatului Onorific al Italiei la Cluj a dorit să publice o serie de rectificări legate de articole care menționau un presupus incident violent care s-ar fi petrecut în sediul instituției. Iată comunicatul oficial:

”Consulatul Onorific al Italiei la Cluj dorește să aducă o serie de precizări legate de informații inexacte care au apărut în presa locală, în legătură cu un incident neplăcut în care a fost implicat un cetățean italian.

Nu există nici un dosar pe rolul Poliției Cluj legat de presupuse incidente în care să fi fost implicat consulul onorific al Italiei la Cluj, domnul Massimo Novali.

Nu a existat nici un fel de altercație fizică în care să fi fost implicat personalul Consulatului Onorific al Italiei la Cluj.

A existat o dispută verbală, purtată între reprezentanții Consulatului Onorific și un cetățean italian. Acesta poseda un certificat de naștere multilingv eliberat de autoritățile competente ale Republicii Italiene, care conținea o eroare materială legată de numele tatălui. Consulatul Onorific nu are compentența legală de a rectifica o asemenea eroare, de aceea cetățeanul italian respectiv a fost îndrumat să se adreseze autorităților competente din Italia. Documentul respectiv este necesar pentru încheierea unei căsătorii între cetățeanul italian și o doamnă care are cetățenia română.

Regretăm faptul că o parte a discuției a fost purtată pe un ton ridicat. Apreciem faptul că cetățeanul menționat și-a dat seama că se află în culpă și și-a cerut scuze. Considerăm că incidentul s-a încheiat și le dorim celor două persoane care vor să se căsătorească tradiționala ”Casă de piatră!”.”

Related posts

Leave a Comment