“Porțile neuitării” – prilej de meditație plastică cu aspirații evocatoare ale copilăriei

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România Filiala din Cluj, invită publicul joi, 27 aprilie 2023, începând cu ora 17:00, la vernisajul expoziției de pictură „Porțile neuitării” a artistei Margareta Catrinu.

Evenimentul va avea loc în Palatul Reduta, sediul Muzeului Etnografic al Transilvaniei, str. Memorandumului nr. 21.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 27 aprilie – 7 mai 2023, de miercuri până duminică, între orele 10:00-18:00, ultima intrare fiind la ora 17:00.

PORȚILE NEUITĂRII, poate MEMORIA, este ideea expoziției de pictură semnate de Margareta Catrinu. Memoria eternă, prilej de meditație plastică cu aspirații evocatoare a unor locuri solare din anii copilăriei, a cetăților misterioase din Bucovina sau Transilvania, a Clujului încărcat de istorie…

În contextul unor fotografii vechi de familie sau a unor costume tradiționale din Muscelul copilăriei, memoria devine unitară și semnificativă cultural și afectiv. Memorie sunt și peisajele cu munți sau copaci singularizați, efigii ale existenței în timp, în timpuri… Prilej de eliberare, adaptare la prezentul dinamic și surprinzător care determină amintirile ca univers creator.

Related posts

Leave a Comment