Ponta: USL îi solicită lui Băsescu să susţină poziţia exprimată de Comisia Europeană cu privire la bugetul UE. Antonescu: Poziţia României la Consiliul European poate face conţinutul unei dezbateri parlamentare

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a anunţat că Birourile Permanente ale celor două camere se vor reuni luni seara la ora 19:00, pentru a pregăti o şedinţă comună a plenului Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru marţi. Potrivit lui Antonescu, premierul Ponta se va adresa Parlamentului, care urmează apoi să adopte o poziţie comună privind poziţia României la Consiliul European de la sfârşitul săptămânii, în cadrul căruia se va discuta bugetul Uniunii Europene.

Premierul Victor Ponta, copreşedinte USL, a declarat, luni, că Uniunea Social Liberală, în calitate de majoritate parlamentară, solicită preşedintelui Traian Băsescu şi celorlalţi reprezentanţi ai României ca în cadrul reuniunilor la care participă să susţină în totalitate poziţia exprimată de Comisia Europeană şi Parlamentul European referitor la alocările pentru politică de coeziune şi politică agricolă comună, potrivit www.romanialibera.ro.”Propunerile formulate de CE şi PE îndeplinesc obiectivele fundamentale ale României în perioada 2014-2020 referitor la politică de coeziune şi politică agricolă comună. USL, ca majoritate de guvernare în acest moment în Parlamentul României şi foarte posibil ca viitoare coaliţie câştigatoare a alegerilor din 9 decembrie, solicita preşedintelui României şi celorlalţi reprezentanti – mie ca prim-ministru, miniştrilor -, ca în cadrul reuniunilor la care participă să meargă în totalitate pe această poziţie exprimată de CE şi PE”, a declarat Ponta, potrivit HotNews.ro, la sediul USL.

De cealată parte, preşedintele PNL, Crin Antonescu a declarat, luni, în cadrul conferinţei comune organizate alături de Victor Ponta că poziţia României la Consiliul European poate să facă şi conţinutul unei dezbateri parlamentare.

Premierul Victor Ponta a mai anunţat şi deblocarea plăţilor pentru Programul Operaţional de Mediu, în timp ce Programul Operaţional Sectorial de Creştere a Competitivităţii Economice şi cel de Trasporturi rămân blocate până anul viitor.

“Aceste programe au rămas în presuspendare în urma deficienţelor descoperite în perioda 2009-2011. Guvernul actual a reuşit să îndrepte sutuaţia pentru trei dintre ele, desigur acceptând corecţii financiare”,a explicat prim-ministrul.

“Ca să spun mai direct, am moştenit un dezastru în ceea ce priveşte utilizarea fondurilor europene îi am reuşit în şase luni să îndreptăm o parte din acest dezastru”, a adăugat Victor Ponta.

Related posts

Leave a Comment