Ponta a semnat decizia prin care fostul procuror general, clujeanul Ilie Botoş, devine secretar de stat

Premierul Victor Ponta a semnat, luni, decizia prin care fostul procuror general al României Ilie Botoş este numit secretar de stat în Cancelaria primului-ministru, potrivit Mediafax.În urmă cu două săptămâni, Botoş a cerut Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să fie detaşat la Cancelaria primului-ministru. Cererea a fost aprobată de către secţia pentru procurori a CSM, cu unanimitate de voturi, potrivit www.romanialibera.ro.

Botoş este general-locotenent magistrat, procuror militar în cadrul Secţiei parchetelor militare – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În 2 august 2012, generalul Ilie Botoş, fost procuror general al României, a fost numit şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării (DGIA), de către ministrul Apărării de atunci Corneliu Dobriţoiu.

Generalul Ilie Botoş deţinuse funcţia de adjunct al directorului general al DGIA, generalul Gheorghe Savu.
În 21 iulie 2006, Ilie Botoş şi-a dat demisia din funcţia de procuror general al României, ca urmare a fugii din România a lui Omar Hayssam (condamnat în lipsă la 20 de ani de închisoare pentru implicare în răpirea a trei reporteri în Irak). Fuga lui Hayssam a generat, pe lângă demisia generalului magistrat Botoş, şi demisiile a trei şefi de servicii secrete.

Related posts

Leave a Comment