Piața imobiliară din Cluj se confruntă cu scăderi ale numărului de tranzacții

Piața imobiliară din Cluj se confruntă cu o scădere serioasă a numărului de tranzacții. Însă aceasta rămâne cea mai scumpă din România, pentru că, în medie, prețul este de 2.500 de euro/mp.

Primele trei luni ale anului au adus o scădere dramatică a numărului de tranzacții imobiliare din Cluj, mai ales pe segmentul apartamentelor. Astfel, în primul trimestru din 2023 au fost vândute cu 36 la sută mai puține apartamente decât în perioada similară din 2022. Specialiștii în domeniul imobiliar spun că de vină sunt prețurile foarte mari. Clujul este cea mai scumpă piață imobiliară din România, cu un preț mediu de 2.500 de euro pe metrul pătrat construit.

Un alt factor care a influențat piața imobiliară este reprezentat de creșterea dobânzilor bancare pentru creditele ipotecare. Aceste dobânzi mari sunt, la rândul lor, consecința inflației care a crescut foarte mult. Din aceste motive, în primul trimestru al acestui an au fost acordate cu 28 la sută mai puține credite imobiliare decât în primul trimestru al anului trecut.

Related posts

Leave a Comment