ASR Principele Constantijn al Țărilor de Jos: Românii au o mare ambiție de a fi la vârful dezvoltărilor tehnologice

Clujul a devenit unul dintre cele mai importante centre europene din domeniul noilor tehnologii, afirmă experții în tehnologii precum Inteligența Artificială. Printre aceștia se numără personalități precum Principele Constantijn al Țărilor de Jos, fratele mai mic al regelui olandez Willem Alexander. Principele olandez este de părere că România poate profita de pe urma transformărilor tehnologice. El a vizitat România cu prilejul Techsylvania

În ultimii ani, Clujul a devenit un adevărat centru al tehnologiei europene. Mai ales domeniul IT performează foarte bine. De aceea, România are capacitatea de a deveni un loc care va cunoaște o dezvoltare foarte rapidă, a declarat ASR Principele Constantijn al Regatului Țărilor de Jos.

”Ceea ce am remarcat aici este o mare ambiție de a fi în vârful dezvoltărilor tehnologice. Toată lumea vorbește aici, la acest eveniment, despre Inteligența Artificială. Prietenii noștri din marile companii sunt foarte bine integrați în ecosistemul local, iar acest lucru este foarte important. Este bine că marii jucători tehnologici, precum Google, sunt interesați în ecosistemul dumneavoastră local, investesc în creșterea lui și veți descoperi că sunt oameni care vin din acești giganți își creează propriile lor companii și produc o mare energie antreprenorială”, a spus principele olandez.

Alteța Sa Regală Principele Constantijn al Țărilor de Jos a remarcat și ambiția antreprenorilor români din domeniul IT: ”Cred că dorința de a reuși este aici mult mai mare decât în Olanda. Așa că sper că totul va crește, va deveni mult mai mare și prevăd că România va deveni unul dintre principalele puncte de atracție pentru dezvoltatorii europeni”.

Dincolo de consecințele economice pozitive ale dezvoltării tehnologiilor precum Inteligența Artificială, rămân și provocări etice, spun experții. Principalul obiectiv al antreprenorilor din domeniul IT ar trebui să fie ca dezvoltarea tehnologică să fie produsă doar în interesul umanității și în așa fel încât nimeni să nu fie exclus de la avantajele oferite de această transformare.

Related posts

Leave a Comment