Percheziţii la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj. Profesorul Mihai Lucan, acuzat că ar fi delapidat un milion de euro

Procurorii DIICOT efectuează percheziţii la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj, precum şi la clinica privată LukMed. De asemenea, ei percheziţionează şi locuinţa foştilor directori ai Institutului, Mihai Lucan şi Dan Sâmpetrean, precum şi la adresa unde locuieşte fiul lui Mihai Lucan, Ciprian Lucan fost medic al institutului clujean.

Surse judiciare spun că Mihai Lucan ar fi suspect de constituire de grup infracţional organizat şi de delapidare cu consecinţe deosebit de grave. Potrivit deputatului USR Emanuel Ungureanu, care a criticat în repetate rânduri managementul lui Mihai Lucan, institutul de stat ar fi fost căpuşat prin faptul că mulţi pacienţi erau înregistraţi la spitalul de stat, apoi ar fi fost operaţi la clinica privată a lui Mihai Lucan, LukMed, iar apoi ajungeau din nou la institutul de stat, pentru îngrijirile post-operatorii. De asemenea, un aparat medical foarte scump, folosit în tratarea cancerului renal, ar fi fost pur şi simplu luat de la Institut şi dus la sediul clinicii LukMed.

 

Dosarul este instrumentat de structura centrală a DIICOT. Institutul clujean are în prezent datorii de două milioane de lei şi are conturile blocate. După unele surse, prejudiciul investigat s-ar ridicat la suma de un milion de euro.

Related posts

Leave a Comment