PDL renunţă la asumarea răspunderii pe reorganizarea teritorială


PDL renunţă la asumarea răspunderii pe actul normativ care vizează reorganizarea administrativ-teritorială a României în opt judeţe. Decizia a fost luată după ultimatumul UDMR. Asumarea răspunderii a fost anunţată săptămâna trecută de secretarul general al PDL, Ioan Oltean.Ioan Oltean a anunţat, vineri, că Guvernul şi-ar putea asuma răspunderea pe actul normativ care vizează reorganizarea administrativ-teritorială a României în opt judeţe, precizând că se doreşte ca alegerile locale din 2012 să aibă loc în baza noii legi.
Întrebat care vor fi capitalele acestor opt judeţe, Oltean a răspuns că este vorba de Cluj-Napoca, Braşov, Timişoara, Craiova, Constanţa, Iaşi, Ploieşti şi Bucureşti.
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marţi că Uniunea nu poate accepta varianta transformării regiunilor de dezvoltare în opt “judeţe-mamut”, ci că susţine o reorganizare cu 16 regiuni de dezvoltare
Hunor a avertizat că, dacă PDL va insista pe acest proiect, va exista o problemă în Parlament şi nu va mai fi majoritate.
După ce democrat-liberalii nu s-a înţeles cu UDMR în legătură cu împărţirea teritorială, premierul Emil Boc s-a întâlnit cu senatorii PDL. La ieşire, Boc a refuzat să facă declaraţii presei şi a spus doar că face declaraţii la partid sau la Guvern.
Ulterior, surse ale Realitatea TV au declarat că PDL a decis să renunţe la această asumare a răspunderii.

Related posts

Leave a Comment