Parastas pentru Regele Mihai cel Bun. Monarhiştii clujeni s-au rugat pentru odihna eternă a Majestăţii Sale

Monarhiştii clujeni s-au rugat ieri seară pentru odihna eternă a sufletului Regelui Mihai cel Bun. Slujba de pomenire a fost oficiată în biserica parohiei greco-catolice din cartierul clujean Gruia.

Preoţii Lucian Ovidiu Ivan şi Claudiu Tuţu au oficiat o liturghie şi un parastas pentru Regele Mihai I al României şi au evocat în cuvinte emoţionante personalitatea marelui dispărut. La ceremonia religioasă au participat membri ai Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei şi ai Clubului Monarhiştilor Clujeni, dar şi alţi oameni oameni care l-au iubit pe Regele Mihai.

 

Monarhiştii clujeni au anunţat că vor înainta o scrisoare către autorităţile locale, care vor fi rugate să ofere numele Regelui Mihai I al României unei străzi din centrul oraşului. Ei spun că o variantă bună ar fi schimbarea numelui străzii Republicii, pentru că aceasta ar fi un gest reparatoriu care ar interveni la exact 70 de ani de când comuniştii l-au şantajat pe Regele Mihai I să semneze un act de abdicare şi apoi l-au forţat să plece într-un exil care a durat o jumătate de secol.

 

Ceremoniile de pomenire a Majestăţii Sale vor continua zilele următoare cu rugăciuni la care sunt invitaţi toţi clujenii, indiferent de confesiunea sau religia lor.

 

Related posts

Leave a Comment