„Paradisul” a pogorât în Kuweit

Inimaginabil! Pe timp de criză şi în contextul în care fantoma „revoluţiilor în lanţ” bântuie Orientul Mijlociu şi Africa, Kuweitul este într-o continuă sărbătorire, exclude taxele şi mai şi sporeşte salariul cu 100%. Ce n-au reuşit comuniştii, au reuşit kuweitinienii, să facă toată ţara fericită.Guvernul kuweitian a sporit cu 100% salariul tuturor cetăţenilor săi şi a sistat plata taxelor comunale. Pentru a evita o eventuală revoluţie care s-ar putea extinde şi spre ţara sa, emirul va cheltui circa 10.000 de dolari pe cap de locuitor.
Casa de guvernământ a Kuweitului Al-Sabah, de urgenţă a instituit măsuri care să protejeze ţara de “contagiunea revoluţionară”, care a cuprins lumea arabă. Într-o singură zi în ţară au fost introduse măsuri unice pentru cetăţeni. Studenţilor le-a fost dublată bursa la $ 700, iar militarilor, poliţiştilor şi pompierilor li se va majora alocaţia de 70 – 115%, iar funcţionarii de stat vor avea un spor de salar de 100%. Toţi cetăţenii Kuweitului sunt eliberaţi de plata taxelor comunale şi de utilitate publică. De asemenea, rezidenţii vor primi o alocaţie de 3,500 dolari şi vor avea posibilitatea să mănânce gratuit în decurs de un an.
Oficial, “basmul arab” are loc în Kuweit, în cadrul celei de-a cincea aniversări de când cârmuieşte Majestatea Sa Emirul Al-Sabah.
În Kuweit, locuieşte un popor mic, ce numără circa un milion de oameni şi care are un nivel de trai extraordinar, datorită faptului că Kuwait deţine estimativ 9% din rezervele mondiale de petrol.
Totodată, fiecare cetăţean al Kuweitului, inclusiv nou-născuţii în decurs de un an vor putea primi o singură dată 1000 kuweitian dinari ($ 3500) şi dreptul de a avea acces la hrană gratuită pentru 14 luni: de la începutul lui februarie 2011 până la sfârşitul lunii martie 2012.
Autorităţile Emirului au declarat anul 2011 aniversar care are o triplă semnificaţie naţională: 50 de ani de la obţinerea independenţei a Kuweitului (25 februarie), 20 de ani de la eliberarea de sub ocupaţia irakiană (26 februarie), şi 5 ani de guverare a lui Emir Sabah Al-Sabah (29 ianuarie). În această perioadă se va serba şi ziua de nastere a Profetului Muhammad (17 februarie), dar şi mai multe alte sărbători religioase, astfel că în luna februarie Kuweitul nu va avea zi de muncă în calendar, ci doar distracţie şi serbare.

Related posts

Leave a Comment