Pandemia provoacă un recul industriei auto

Industria auto din România va înregistra în acest an un recul care va fi cuprins între 10 și 15 la sută în acest an, estimează specialiștii. Aceeași scădere se va regăsi și în domeniul serviciilor pentru industria auto. Însă lucrurile au șansa să revină la normal anul viitor, iar marii câștigător vor fi antreprenorii care vor ști să își păstreze angajații și să atragi noi angajați valoroși.

Criza sanitară provocată de coronavirus și criza economică generată de măsurile de distanțare socială au afectat și domeniul auto. A scăzut volumul transporturilor, iar acest lucru înseamnă că firmele care au afaceri în domeniu își vor cumpăra mai puține mașini noi. În schimb, companiile și persoanele private își vor repara mașinile pe care le au în prezent. Acest lucru înseamnă că service-urile care oferă servicii de calitate vor avea mai mult de lucru, spune antreprenorul Simion Negrea, care deține o rețea de service-uri în Cluj, AutoTech.

Pentru perioada următoare, sentimentul general în societate va fi cel de incertitudine, mai spune Simion Negrea.

În lunile următoare, în domeniul serviciilor auto, vor rămâne pe piață doar cei capabili să se reinventeze, să ofere calitate mai bună, rapiditate mai mare și prețuri mai mici. Acest lucru înseamnă că firmele auto trebuie să își organizeze mai bine activitatea, să își irosească mai puțin resursele și să investească în noi tehnologii, care pot oferi o eficiență mai mare a muncii și costuri operaționale mai mici.

Related posts

One Thought to “Pandemia provoacă un recul industriei auto”

  1. […] The Romanian car industry will register a rebound this year, between 10 and 15 percent this year, experts estimate. The same decrease will affect the field of services for the automotive industry. But things have a chance to return to normal next year, and the big winners will be entrepreneurs who will know how to keep their employees and attract new valuable workers, according to ClujToday.ro. […]

Leave a Comment