Organizatorii TIFF dau startul înscrierilor pentru Let’s Go Digital!

Adolescenții cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani sunt invitați să se înscrie în aventura Let’s Go Digital! (LGD) Aceasta este, de fapt, un atelier de creație care le oferă șansa de a explora lumea filmului, sub îndrumarea experților din industrie.

LGD este un atelier de film destinat adolescenţilor cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, din toată ţara, pasionaţi de film și fotografie. Creat în 2005, LGD a devenit rapid unul dintre cele mai populare proiecte ale Festivalului Internaţional de Film Transilvania, având ca scop promovarea educaţiei cinematografice în rândul adolescenţilor, precum și descoperirea de noi talente.

Potrivit reprezentanților TIFF, cei care au lansat acest proiect, rezultatele sunt vizibile în timp: unii dintre foștii participanţi au urmat studii de cinema și lucrează în prezent în domeniu.

Astfel, timp de 10 zile, participanţii iau contact cu lumea filmului din interior, parcurgând intensiv toate etapele realizării unui film. Sunt îndrumaţi de profesioniști din cinematografia română, lucrează pe aparatură de filmare profesională, au acces la toate evenimentele festivalului și întâlniri cu invitaţi din lumea filmului.

Cei 15 participanţi, aleşi pe baza unei preselecţii, lucrează în echipe de câte 3, la finalul workshop-ului rezultând 5 filme de scurtmetraj, pornind de la o temă dată. Filmele celor 15 realizatori sunt proiectate în penultima seară în faţa publicului festivalului, care votează cel mai bun film. În urma voturilor este desemnat și premiat cel mai bun film Let’s Go Digital!

Înscrierile se fac până pe 1 iulie 2021, iar aplicațiile pot fi trimise exclusiv online, prin completarea formularului disponibil aici.

Sursa Foto: site-ul oficial TIFF.

Related posts

Leave a Comment