OPINIE ClujInsider.ro: La puşcărie cu ROBOR!

România a ajuns în pragul unei crize economice, iar Guvernul Mihai Tudose pare să repete cu obstinaţie greşelile care au dus la criza din 2008 – 2011. Parcă niciodată guvernanţii nu au reuşit să ia atâtea decizii economice care să dea în cap economiei reale cu atâta obstinaţie.

Mai întâi a fost discursul cretin al liderilor coaliţiei PSD-ALDE împotriva multinaţionalelor. Discursul cu străinii care sug sângele poporului este descedentul lozincii ”Nu ne vindem ţara!”. Bineînţeles, investitorii străini au luat act cu îngrijorare de atacurile lui Liviu Dragnea. Zilele trecute, directorul executiv al Camerei de Comerţ Româno-Germane, Sebastian Metz, declara la Cluj că a scăzut apetitul oamenilor de afaceri germani de a investi în România.

 

A urmat apoi atacul la antreprenorii români. Introducerea split TVA ar urma să pună pe butuci tocmai afacerile mici şi mijlocii, pe care coaliţia PSD-ALDE pretindea că le apără.

 

Teoretic, socialiştii din PSD sunt adepţii etatismului şi, tot teoretic, ar trebui să aibă grijă de companiile de stat. Însă vedem cum foamea de bani a Guvernului duce la decapitalizarea acestor companii. La fel, investiţiile publice, acelea care ar trebui să convertească creşterea economică în dezvoltare, sunt sublime, dar lipsesc cu desăvârşire. Sau sunt egale cu numărul de kilometri ai Autostrăzii Transilvania inauguraţi în timpul guvernărilor PSD din 2012 – 2016 şi 2017: zero.

 

Acum, prin creşterea ROBOR, prin introducerea supraaccizei la carburanţi şi prin scumpirea gazelor naturale şi electricităţii, Guvernul Mihai Tudose gripează şi singurul motor al creşterii economice pe care a reuşit să îl pornească. Este vorba de consum.

 

Economia va fi destabilizată şi mai mult prin naţionalizarea Pilonului II al pensiilor. Fluxuri de bani privaţi care intrau în economie vor fi oprite şi confiscate de acest Guvern care a reuşit doar să mărească privilegiile celor aflaţi la putere.

 

Trist este faptul că nu vedem mai multă competenţă nici la partidele de Opoziţie. PNL mai pare să fie peste limita de plutire doar în fiefurile sale din Transilvania. În Cluj, Oradea, Alba Iulia sau Târgu-Mureş, acest partid mai respiră, însă în restul ţării, PNL s-a transformat deja într-o fantomă politică. Liberalii nu sunt capabili să propună o formulă economică alternativă. USR, de asemenea, este prins în dramoleta alegerii unei noi conduceri.

 

Citiţi mai mult AICI

Related posts

Leave a Comment