Întâlnirea greilor: runda a doua

A doua parte a confruntării dintre cei trei principali candidaţii la preşedenţia României, s-a desfăşurat într-o ordine prestabilită, “faţă în faţă”, participanţii având la dispoziţie 6 minute pentru această rundă.Prima confruntare: Crin Antonescu – Mircea Geoană

Mircea Geoană l-a întrebat pe Crin Antonescu care este planul său economic pentru a salva locuri de muncă şi a relansa economia.
În replică, Crin Antonescu a declarat că, în primul rând, este nevoie de un Guvern.
“Viziunea mea este una liberală, nu pentru că aş continua să servesc interesele partidului, ci pentru că într-o criză în care am ajuns şi datorită unei guvernari execrabile nu putem ieşi decat (…) prin depolitizarea actului economic”, a mai spus Antonescu.
Întrebarea lui Crin Antonescu pentru Mircea Geoană a fost care este salariul directorului Eximbank. Mircea Geoană a răspuns cu o întrebare legată de decizia PNL de a se alia la guvernare.

A doua confruntare: Traian Băsescu – Mircea Geoană

Reproşul lui Traian Băsescu pentru Mircea Geoană a fost că liderul PSD nu ştie să citească Constituţia României, referindu-se la articolul legat de numirea premierului.
Întrebarea lui Traian Băsescu pentru Mircea Geoana a fost de ce a trebuit să pice guvernul în această perioadă.
“Aţi provocat această criză în mod deliberat”, i-a răspuns liderul social-democrat preşedintelui României.
La rândul său, Traian Băsescu l-a acuzat pe Mircea Geoană că nu are forţa să recunoasca faptul ca PSD a dărâmat guvernul Boc “din interese electorale, făcând un mare rău ţării”.
Reproşurile lui Mircea Geoană pentru Traian Băsescu s-au referit în principal la faptul că românii nu trăiesc “bine” după aceşti 5 ani de mandat.
Răspunsul actualului şef al statului a fost că este “absolut de acrod că românii nu traiesc atât de bine” cât ar fi dorit. Ulterior, acesta a vorbit despre creşterile salariale produse în timpul mandatului său.

A treia confruntare: Crin Antonescu – Traian Băsescu

Confruntarea dintre cei doi candidaţi de dreapta a debutat pe un ton destins, dar cu replici acide din partea amândurora. Crin Antonescu i-a spus lui Traian Băsescu că n-o să-l întrebe despre Omar Hayssam şi nici despre ce a făcut domnul Geoană la Moscova, răspunsul şefului statului fiind “bine faceti, ca ar avea replică domnul Geoana”.
După depăşirea momentului, liderul PNL i-a reproşat actualului preşedinte că singurii români care trăiesc bine sunt democrat-liberalii promovaţi de acesta. Totodată, Antonescu a făcut referiri şi la dosarul Flota.
Traian Băsescu a venit, însă, pregătit. Şeful statului a avut asupra sa documentul care a dus la închiderea dosarului legat de flotă.
“Dacă sunteţi cinstit, am rugamintea să citiţi finalul acestei expertize de 500 de pagini care se afla la instanţe în cazul Flota”, a spus Băsescu.

Related posts

Leave a Comment