Oficial: Primul român infectat cu coronavirus

Primul caz de coronavirus a fost înregistrat în România în județul Gorj. Persoana în cauză a intrat în contact cu un italian de 71 de ani care apoi a fost confirmat cu coronavirus și internat într-un spital din Rimini.

Bărbatul din Gorj are o stare bună, nu prezintă simptome. Un echipaj de la ISU Dolj, cu autospecială cu izoleta pregătită l-a preluat pentru a-l transporta la Institutul „Matei Balș” din București.

Despre primul caz de coronavirus din România au transmis informații miercuri seară ministrul Sănătății, Victor Costache, și directorul Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat.

Ei spun că în casa românului infectat mai trăiesc șapte persoane în vârstă care au fost testate și care nu prezintă simptomele bolii. Ei nu au voie să-și părăsească domiciliul în următoarele 14 zile, casa lor fiind sub pază.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat că mai sunt în lucru 33 de teste din Gorj. Cetățeanul italian a stat 5 zile în România.

SITUAȚIA ACTUALĂ DIN CLUJ:

–       au fost identificate în județ 6 spații propice pentru carantină, cu un număr de 197 de locuri, care îndeplinesc cerințele igienico-sanitare, putând fi utilizate în cazul în care situația o va impune

–       totalul persoanelor evaluate medical la sosirea pe aeroport este de 751 de persone, din care 487 sunt în județul Cluj, izolați voluntar la domiciliu. Toți sunt asimptomatici.

–       kiturile pentru determinarea Coronavirusului vor ajunge astăzi (27 feb) în județul Cluj

–       în cadrul dispeceratului 112, există un medic specialist care să ofere consiliere  celor care apelează, pentru a nu aglomera inutil activitatea spitalelor

–       în acest moment, nu este nicio persoană care să fie confirmată cu infectarea cu noul Coronavirus în județul Cluj

    Pentru informații utile și corecte, este important ca toți cetățenii să consulte permanent sursele oficiale ale Ministerului Sănătății, Ministerului de Externe, Ministerului Afacerilor Interne și Departamentului pentru Situații de Urgență. 

Related posts

Leave a Comment