Oana Murariu acuză: Coaliția PSD-PNL vrea să-l țină pe Florin Iordache șef pe viață la Consiliul Legislativ

Deputatul USR Cluj, Oana Murariu, acuză coaliția aflată la putere că ar dori să ofere un mandat pe termen nelimitat președintelui Consiliului Legislativ, Florin Iordache. Este vorba de fostul ministru al Justiției din partea PSD, care, în perioada în care partidul său era condus de Liviu Dragnea, au generat cele mai mari proteste de stradă din istoria recentă a României.

”Coaliția patronată de președintele Iohannis vrea să-l țină pe viață în funcție pe părintele OUG 13, Florin Iordache. Deputații PSD-PNL-UDMR au respins propunerea USR ca președintele Consiliului Legislativ să aibă un mandat de 4 ani”, spun reprezentanții USR, într-un comunicat de presă primit la redacție.

„Am solicitat Parlamentului să limiteze mandatul președintelui Consiliului Legislativ și a președinților de secții din cadrul instituției. Noi am propus 4 ani, dar Coaliția PSD-PNL vrea mandate perpetue, vrea să-l mențină în postul călduț, pe viață, pe Florin Iordache «altă întrebare»”, declară Oana Murariu, deputat USR și membru în Comisia juridică a Camerei Deputaților.

”Anterior instalării în funcție a lui Florin Iordache, drept recompensă pentru serviciile aduse mafiei PSD, Consiliul Legislativ a fost condus de același om timp de 17 ani, în condițiile în care legislația în vigoare nu prevede o limită a mandatului”, mai spun reprezentanții USR.

Amendamentul referitor la limitarea la patru ani a mandatului conducerii Consiliului Legislativ a fost depus de USR la proiectul de lege prin care Consiliului Legislativ i se dă o nouă atribuție, aceea a publicării versiunilor actualizate ale actelor normative adoptate.

Amendamentul USR a fost respins cu 93 de voturi „contra”, 48 de voturi „pentru” și 20 de abțineri.

Related posts

2 Thoughts to “Oana Murariu acuză: Coaliția PSD-PNL vrea să-l țină pe Florin Iordache șef pe viață la Consiliul Legislativ”

  1. […] Coaliția de guvernare PSD-PNL este la un pas de destrămare, din cauza măsurilor fiscale propuse de prim-ministrul Marcel Ciolacu. Printre liderii liberali, revolta este în creștere. Senatorul de Iași, Liviu Brătescu, fost secretar de stat în Ministerul Culturii, lansează un atac deschis împotriva Guvernului. Iată un text primit la redacție: […]

  2. […] Coaliția de guvernare PSD-PNL este la un pas de destrămare, din cauza măsurilor fiscale propuse de prim-ministrul Marcel Ciolacu. Printre liderii liberali, revolta este în creștere. Senatorul de Iași, Liviu Brătescu, fost secretar de stat în Ministerul Culturii, lansează un atac deschis împotriva Guvernului, potrivit ClujToday.ro. […]

Leave a Comment