O noua amanare pentru Spitalul Regional de Urgenta din Cluj

Spitalul Regional de urgenţă din Cluj nu va începe să fie contruit nici anul acesta. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că dacă studiile de fezabilitate pentru spitalele regionale din Cluj şi Craiova nu vor fi terminate la timp, va depune în prima fază cerere de finanţare pentru cel din Iaşi. În 2018, Sorina Pintea promitea că lucrările vor începe în 2019.

Sorina Pintea a spus că cererea de finanţare pentru construcţia Spitalului Regional de Urgenţă de la Iaşi va fi depusă în martie-aprilie, chiar dacă studiile de fezabilitate pentru spitalele de la Cluj şi Craiova nu vor fi finalizate. Comisarul european, Corina Creţu, a spus, la rândul ei, că este puţin probabil ca lucrările să înceapă în 2019. În plus, autorităţile naţionale trebuie să accelereze demersurile pentru finalizarea studiilor de fezabilitate şi începerea implementării cât mai curând posibil.

 

România ar putea pierde finanţarea europeană pentru realizarea celor trei spitale regionale, pentru că Ministerul Sănătăţii şi guvernul PSD tărăgănează accesarea banilor europeni. Drept urmare, în noiembrie 2018, preşedintele CJ, Alin Tişe, a transmis CE – Direcţia Generală de Politică Regională şi Urbană şi Autorităţii de Management pentru POR din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale o adresă oficială prin care a solicitat preluarea proiectului de construire a SRU.

Related posts

Leave a Comment