O fabrică de panificaţie din Câmpia Turzii a importat muncitori vietnamezi

O fabrică de panificaţie din zona Turda – Câmpia Turzii, La Lorraine, a găsit un răspuns inedit la criza de forţă de muncă cu care se confruntă companiile din judeţul Cluj. Ea a angajat muncitori vietnamezi care au început munca de o lună. Până acum, au venit 50 de muncitori din Vietnam, care reprezintă un sfert din total angajaţilor. Pentru a comunica cu angajaţii vietnamezi, conducerea fabricii a adus şi un translator special, care traduce din vietnameză în engleză.

Zona Turda – Câmpia Turzii cunoaşte o perioadă de renaştere economică. Din acest motiv, angajaţii sunt tot mai greu de găsit. Unii dintre angajatori au început să recruteze oameni din oraşele şi satele din jur, însă nici aşa nu mai pot să îşi găsească suficienţi angajaţi. De aceea, o fabrică de panificaţie a decis să aducă muncitori din Vietnam, spune directorul ei general, Răzvan Boşomoiu.

 

Cea mai mare piedică în calea recrutării de muncitori vietnamezi este reprezentată de birocraţie, mai spune Răzvan Boşomoiu.

 

Deocamdată, contractele muncitorilor vietnamezi au fost încheiate pentru un an. În cazul în care ei se vor integra bine, contractele lor vor fi prelungite.

Related posts

Leave a Comment