Numărul de turişti continuă să crească la Cluj

Numărul turiştilor străini continuă să crească la Cluj. Potrivit Direcţiei Judeţene de Statistică, în primul trimestru al anului, au fost înregistraţi aproape 120.000 de turişti, în creştere cu aproximativ 15 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Însă specialiştii în turism spun că, în realitate, numărul turişti este mai mare, pentru că nu toţi turiştii sunt raportaţi Direcţiei de Statistică.

În ultimii cinci ani, numărul turiştilor a crescut constant în Cluj, pentru că Transilvania este tot mai bine promovată la nivel internaţional. În 2017, de exemplu, numărul total de turişti a crescut cu o treime faţă de 2016. În primele trei luni ale anului, la Cluj au fost înregistraţi aproape 120.000 de turişti, iar aproximativ 20 la sută dintre ei sunt turişti străini. Clujul nu este un caz izolat, pentru că numărul turiştilor străini este în creştere în toată Transilvania. Foarte mulţi dintre ei provin din ţările din regiune, spune directoarea unei pensiuni, Ana Maria Fazakas.

 

Creşterea interesului turiştilor pentru această regiune poate fi explicată prin faptul că Transilvania este o destinaţie tot mai bine promovată în plan internaţional. Printre cei mai buni promotori sunt Principele Charles al Ţării Galilor şi membrii Familiei Regale a României, spune expertul în turism Valentin Lungu.

 

Există creşteri ale interesului turiştilor pentru Transilvania şi în ţări din afara Europei. Aşa ar fi Israelul, Statele Unite sau China.

Related posts

Leave a Comment