Notebune, platforma online de pregătire pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională

Asociația pentru Educație Digitală Bigger Picture lansează platforma educațională gratuită notebune.ro, dedicată elevilor de liceu și de gimnaziu care se pregătesc pentru susținerea examenelor la matematică și limba și literatura română.

După mai bine de doi ani în care școala s-a desfășurat online, ne întoarcem la clasă, dar păstrăm ceea ce a fost eficient – resursele digitale care sprijină învățarea accelerată a materiei pentru BACALAUREAT și pentru EVALUAREA NAȚIONALĂ.

Alături de profesori foarte bine pregățiți, echipa #NoteBune le propune utilizatorilor o serie de cursuri online realizate în conformitate cu Programa școlară. Elevii vor putea trece prin materie în câteva ore cu ajutorul lecțiilor video, a fișelor recapitulative și a testelor de evaluare ce vor putea fi rezolvate online. Tot conținutul este gratuit pentru a susține accesul egal la educație al tuturor copiilor.

De asemenea, copiii și profesorii vor putea urmări materiale conexe pe conturile de social media (TIK TOK si Instagram) și vor fi invitați la sesiuni live pentru a le adresa mentorilor întrebări despre examene.

„Pandemia ne-a arătat cât de multă nevoie este de resurse adaptate mediului online. Dacă am învățat ceva din această perioadă este că trebuie să le oferim elevilor conținut dedicat de foarte bună calitate. Notebune.ro este urmarea firească a nenumăratelor solicitări de a continua pilotul început cu «Evaluare națională online» de anul trecut, un proiect care s-a incheiat cu 2,2 M reacții pe TIK TOK si sute de mii de accesari online.
Mai mult, într-o piață educațională care devine din ce în ce mai monetizată, notebune.ro propune un conținut gratuit foarte bine realizat, dar și egalitate de șanse pentru toți elevii din România, indiferent dacă locuiesc într-un oraș mare sau într-un sat îndepărtat” spune Măriuca Mihăilescu, coordonatorul proiectului.

Related posts

0 Thoughts to “Notebune, platforma online de pregătire pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională”

  1. […] județeană a examenului național de Bacalaureat, la nivelul județului Cluj, începe marți, 7 februarie, cu proba scrisă la Limba și literatura […]

Leave a Comment