Noi programe de educație non-formală pentru persoanele adulte, prin intermediul Bibliotecii Județene

Proiectul Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” Cluj, „Noi direcții de educație în bibliotecă”, a fost selectat printre proiectele câștigătoare anunțate de Agenția Erasmus+ din România.

Prin intermediul acestei inițiative vor fi dezvoltate, pentru persoanele adulte din comunitate, noi programe de educație non-formală cuprinzând: activități STEAM, de învățare a limbilor străine, de dezvoltare a sensibilizării culturale în ceea ce privește patrimoniul cultural local. Așa cum se știe educația STEAM împletește știința, tehnologia, ingineria, matematica și arta, fiind un proces de învățare complex, potrivit oricărei vârste.

Proiectul are ca scop dezvoltarea competențelor adulților și se derulează pe o perioadă de 18 luni. Organizațiile partenere sunt:
– Lambda Twelve Ike, Grecia;
– European Academy of Creativity;
– Erasmus Learning Academy SL, Spania;
– Ustanova za obrazovanje odraslih Dante, Croația;
– Bibliothèque Mériadeck, Franța;
– F.G.G. Educulture Center Education Ltd, Cipru.

În cadrul proiectului, 19 bibliotecari din județul Cluj își vor dezvolta abilitățile și cunoștințele tehnologice, abilitățile de învățare, de sensibilizare culturală, de lucru cu adulții, pentru ca ulterior instruirii, să fie organizate activități de diseminare a cunoștințelor pentru bibliotecarii din biblioteca județeană, din bibliotecile publice din județul Cluj, dar și din bibliotecile școlare.

Related posts

Leave a Comment