Începe Târgul de Cariere la Cluj

Casa de Cultură a Studenților din Cluj găzduiește, timp de două zile, în 4 și 5 noiembrie, Târgul de Cariere. Este vorba de un târg destinat tinerilor cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, studenți sau absolvenți de studii superioare.Târgul de Cariere reunește unii dintre cei mai importanți angajatori din Cluj. Tinerii care doresc să participe la această manifestare se vor întâlni cu reprezentanți ai unor companii din domenii precum IT, energie, finanțe-bănci sau alte tipuri de servicii, dar și din industrie. Companiile participante oferă atât posturi pentru debutanți, cât și posturi pentru cei cu experiență. De asemenea, pe lângă posturile destinate viitorilor angajați, companiile clujene oferă și stagii de practică, plătite sau nu.

Printre posturile prezentate la târg se numără: inginer de calitate, inginer de testare, contabil, operator de call-center, reprezentant de vânzări, analist de afaceri, specialist de marketing, administrator de sistem, manager de proiect, dezvoltator de soft, cercetător de piață, recrutator, manager de restaurant, administrator de pensiune. Locurile de muncă sunt localizate atât în Cluj-Napoca, cât și în alte orașe, cu varianta relocării: București, Brașov, Craiova, Iași, Sibiu, Slatina și Timișoara. Se caută și vorbitori de limbi străine: engleză, franceză, germană, italiană, maghiară, cehă, sârbă, portugheză și spaniolă.

Târgul de Cariere Global îi are ca parteneri premium pe Bosch, buw, E-ON, eJobs, Lugera și Office Depot. Partenerii evenimentului sunt Emerson, Endava, Genpact, ProCredit Bank, Steelcase, Sykes și Terapia Ranbaxy, iar printre participanți se mai numără Axience, Bombardier, City Plaza, Continental-Contitech , Cora, Decathlon, Evalueserve, EXL, Idea Studios, Jobs4Hotels, Kastamonu, KUKA Systems, Leoni, Pirelli, RDS & RCS, Thomsons, Trenkwalder, T&S Grup și UAC. Candidații sunt așteptați marți și miercuri, 4-5 noiembrie, între orele 10 și 16, la Casa de Cultură a Studenților. Mai multe informații despre participanți se găsesc pe pagina dedicată: www.targuldecariere.ro/cluj-global.

Tinerii sunt așteptați și la standul de consiliere în carieră pentru a afla cum își pot îmbunătăți CV-ul, iar cei care vin la târg cu CV-ul eJobs completat minim 90% intră în cursa pentru un laptop și un smartphone.

În continuarea evenimentului, joi și vineri se desfășoară, tot la Casa de Cultură a Studenților, Târgul de Cariere în IT, dedicat celei mai dinamice industrii clujene. Peste 25 de angajatori vin aici cu oferte de angajare, oportunități de practică și stagii de internship-uri sau de voluntariat. De asemenea, vizitatorii pot participa gratuit la workshop-ul „Siemens Challenge” și la activitățile „Speed Coding Challenge” organizate de HP, Idea Studios și Intel. Informații suplimentare despre târgul de Cariere în IT se găsesc pe www.targuldecariere.ro/cluj-it.

Târgul de Cariere este cea mai mare rețea de evenimente de carieră din România și Republica Moldova și aduce împreună sute de angajatori și mii de candidați. Proiectul, demarat în 2006 de Fapte, este organizat în fiecare primăvară și toamnă în mari orașe din România și se adresează atât angajatorilor din domenii diverse, cât și tinerilor talentați interesați de oportunități de carieră.

Related posts

Leave a Comment