Muzică clasică în atelier, la tipografie şi în birou

Muzica clasică ajunge în locuri atipice în această toamnă. Turneul Classic Unlimited continuă joi, 9 noiembrie cu al şaselea oraş, Cluj-Napoca, unde vor avea loc trei concerte: în atelierul de reparaţii auto-moto Autoworld Audi, în tipografia Daisler Print House şi în biroul Fapte.

Prin această iniţiativă pianistul român stabilit în Germania Bogdan Vaida, aduce în ţară un concept de succes în Germania prin care îşi propune să le arate oamenilor că arta şi cultura pot fi descoperite în locurile în care ne trăim viaţa de zi cu zi: hale, magazine, berării, librării, ateliere de reparaţii, cetăţi, birouri, tipografii.

 

Intrarea la concerte este liberă în limita locurilor disponibile, iar fiecare participant decide care e suma pe care o direcţionează pentru susţinerea turneului Classic Unlimited. Înscrierile la concerte au loc pe www.classicunlimited.ro.

În cadrul turneului Classic Unlimited, pianistul Bogdan Vaida va interpreta Noctura op. 48 nr.1 de Frédéric Chopin, Toccata de Sigismund Toduţă, Rapsodia ungară nr.2 de Franz Liszt şi Tablouri dintr-o expoziţie de Modest Mussorgski. Pentru ultima operă vor exista şi elemente vizuale care îi vor ajuta pe participanţi să intre în atmosfera concertului.

 

„Îmi place foarte mult să pun muzica în legatură cu alte arte. Tocmai de aceea am ales “Tablouri dintr-o expoziţie” pentru că aici există şi elementul vizual. Există o aluzie la pictură, care pe de o parte face lucrurile mai accesibile, mai uşor de înţeles şi pe de altă parte le îmbogăţeşte cu un element în plus”, spune pianistul Bogdan Vaida.

 

Related posts

Leave a Comment