Mircia Giurgiu cere eliminarea coplății

Deputatul independent de Cluj, Mircia Giurgiu, i-a adresat o interpelare primului ministru, Mihai Răzvan Ungureanu. El îl întreabă pe șeful Executivului ce măsuri intenționează să ia pentru satisfacerea revendicărilor protestatarilor din stradă, care cer, printre altele, eliminarea coplății.Iată lista completă a revendicărilor protestatarilor, dusă în Parlament de Mircia Giurgiu:

1. abrogarea Legii nr. 220/2011 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, respectiv coplata.
2. eliminarea plăţii serviciilor medicale nedecontate de către CNAS pentru toţi asiguraţii din sistemul public de asigurări de sănătate.
3. anularea taxei auto şi nu amânarea până la 1 ianuarie 2013.
4. anularea majorării preţului la energie electrică cu 5% de la 1 februarie 2012.
5. stoparea majorării preţului la carburanţi, având în vedere faptul că în ultimii doi ani scumpirea a fost de aproape 50%, în timp ce veniturile populaţiei au scăzut. S-a ajuns ca preţul carburanţilor din România să fie dintre cele mai mari din Uniunea Europeană, iar veniturile românilor se situează pe penultimul loc.
6. creare de noi locuri de muncă, deoarece numai în judeţul Cluj au fost desfiinţate câteva mii, cum ar fi: 150 prin plecarea fabricii de bere Ursus, peste 2000 prin plecarea Nokia, aproape 2000 prin faptul că nu s-a construit niciun kilometru din Autostrada Transilvania. De asemenea, au fost foste multe locuri de muncă pierdute prin restrângerea activităţii sau închiderea unor agenţi economici.
7. modificarea Codului Muncii, în sensul de a veni şi în sprijinul salariaţilor care, din păcate, în urma modificărilor legislaţiei din domeniu de anul trecut, au ajuns, o mare parte dintre ei, să fie ameninţaţi că în orice moment pot fi daţi afară din motive neimputabile lor. Foarte mulţi angajaţi se plâng că sunt obligaţi să muncească ore suplimentare, să lucreze de noapte sau în sărbători legale fără a fi plătiţi. Astfel s-a ajuns ca mare parte din salariaţii din România să nu mai aibă drepturi, ci numai obligaţii fiind consideraţi un fel de sclavi.
8. acordarea de sprijin pentru studenţii care nu se simt ajutaţi în niciun fel de autorităţile României, iar la absolvire nu găsesc un loc de muncă, fiind nevoiţi să rămână în şomaj sau să plece din ţară după ce au terminat, un masterat sau un doctorat pe banii Statului Român.
9. anularea contribuţiei de 5,5% pentru pensiile ce depăşesc 740 lei, introdusă la începutul anului trecut, după ce în toată perioada desfăşurării activităţii pensionarii au contribuit la fondul naţional de asigurări de sănătate.
10. revenirea la salariile avute în iunie 2010 pentru toţi bugetarii, cu toate că atunci li s-a promis că salariile vor fi reduse cu 25% pentru o perioadă limitată de timp de 6 luni, existând şi o decizie a Curţii Constituţionale în acest sens, şi iată că au trecut aproape 2 ani şi încă nu s-a revenit la acele salarii, perioadă în care preţurile au crescut lunar foarte mult.
11. anularea tuturor legilor adoptate prin asumarea răspunderii şi dezbaterea lor în Parlamentul României, unica autoritate legiuitoare a ţării.
12. verificarea acţiunilor jandarmilor din Bucureşti pe baza materialelor filmate la protestele paşnice ale populaţiei. Există materiale filmate pe baza cărora pot fi identificate persoanele vinovate, indiferent dacă sunt jandarmi sau civili.

Related posts

Leave a Comment