Ministrul Agriculturii, Adrian Oros: NU se închid piețele!

Piețele agroalimentare din România își vor putea continua activitatea, cu condiția să respecte reglementările menite să combată răspândirea coronavirusului. Anunțul a fost făcut de ministrul Agriculturii, Adrian Oros, care le-a cerut primarilor să amenajeze locuri în care să își poată vinde produsele producătorii de alimente din România.

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat că vor fi închise doar acele piețe unde, din vina primarilor, nu pot fi asigurate măsurile sanitare corespunzătoare. Vicepreședintele PNL, Adrian Oros, candidează pentru un post de senator la Cluj.

”Primăriile sau administratorii piețelor pot amenaja spațiile astfel încât producătorii români să își poată vinde produsele, iar cumpărărtorii vor găsi în continuare produse românești. Doar acolo unde nu există măsuri sanitare necesare, doar acolo vor fi închise. Vor fi închise doar acolo unde cei care administrează piețele sau primarii nu fac eforturi pentru ca activitatea producătorilor care vând produse românești să continue. Trebuie să fim doar atenți, sa prevenim difuzarea virusului. Repet: trebuie să asigurăm accesul în piețe a celor care vând produse românești”, a declarat ministrul Agriculturii.

Iată regulile anunțate de Primăria Cluj-Napoca:

🔴 În urma unei evaluări punctuale a fiecărei piețe agroalimentare aparținând unităților administrativ-teritoriale menționate, s-a avut în vedere aplicarea unor variante de funcționare, în funcție de specificul pieței:

❗️unde sunt piețe închise și se pot rabata pereții, se vor organiza astfel încât să fie deschise;

❗️unde este posibil se vor muta mesele alocate producătorilor agricoli în spațiile din proximitatea piețelor;

❗️se vor organiza piețe agroalimentare volante, în aer liber, pe alte amplasamente.

🔴Fiecare unitate teritorial-administrativa urmează să comunice public soluțiile funcționale în cursul acestei zile.

🔴Indiferent de varianta de lucru aleasă, aceasta va fi monitorizată zilnic de instituțiile statului cu responsabilități în domeniu, astfel încât riscul de îmbolnăvire a cetățenilor să fie cât mai redus.

🔴 Toate variantele de lucru viabile și legale pentru piețele agroalimentare din județ, vor fi aplicate astfel încât să fie în sprijinul producătorilor agricoli autohtoni.

Related posts

Leave a Comment