Micii producători de alimente se asociază pentru a-și vinde on-line marfa

Micii producători de alimente din județul Cluj s-au asociat pentru a livra împreună fructe, legume, miere, pâine, dar și vin, cosmetice artizanale ori produse de artizanat. Produsele sunt vândute prin intermediul unor platforme on-line, iar livrările sunt făcute fie de producători, fie de curieri.

Micii producători de alimente și meșteșugarii clujeni au fost nevoiți să se asocieze pentru a rezista în fața provocărilor aduse de pandemie. În perioada în care piețele erau închise, livrările cu ajutorul platformelor on-line au devenit principala cale de a-și vinde marfa. Una dintre aceste platforme este deținută de Asociația Produs de Cluj, înființată de Consiliul Județean Cluj. Ideea a reprezentat o șansă pentru mulți mici producători, spune președintele asociației, Istvan Vakar, care este și vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj.

De mare trecere se bucură fructele și legumele, mierea, dar și pâinea tradițională. Sortimentul de pâine bătută se numără printre cele mai apreciate, spune inginerul tehnolog Mariana Neag.

Între timp, au apărut și alte platforme ale micilor producători de alimente din județ, iar numărul clujenilor care își fac cumpărături on-line și primesc acasă ouă, vin sau murături a crescut semnificativ. În fiecare zi, pe aceste platforme sunt plasate câteva mii de comenzi, iar numărul și volumul lor vor crește, estimează specialiștii în comerț electronic.

Related posts

Leave a Comment