Marta Petreu și Ileana Negrea, laureatele Premiului Național de Poezie “Mihai Eminescu”

Scriitoarea clujeană  Marta Petreu a câştigat Premiul Naţional de Poezie “Mihai Eminescu”- Opera Omnia, din acest an. Ea a afirmat că un premiu ce poartă numele lui Eminescu este de natură să înfioare pe oricine.

Câştigătorul celui mai mare premiu de poezie acordat în România a fost anunţat  pe data de 15 ianuarie, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului Local Botoşani, cel care acordă acest premiu, împreună cu Primăria Municipiului Botoşani, în parteneriat cu Fundaţia Culturală Hyperion – Caiete Botoşănene și cu sprijinul Uniunii Scriitorilor din România.

Pe de altă parte, adică Premiul Naţional de Poezie “Mihai Eminescu” – Opus Primum pe acest an, adică premiul de debut în poezie,  acordat de Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii “Mihai Eminescu”, a revenit tinerei poete Ileana Negrea pentru volumul “Jumătate din viaţa mea de acum”. Diploma şi trofeul i-au fost înmânate laureatei de către managerul Memorialului Ipoteşti, Ala Sainenco, în cadrul evenimentelor organizate în localitatea natală a lui Mihai Eminescu, cu prilejul împlinirii a 172 de ani de la naşterea acestuia, potrivit AGERPRES. Ileana Negrea s-a născut la Ploieşti în 1984 şi este absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine din Bucureşti.

(foto: credidam.ro; Agerpres)

Related posts

Leave a Comment