Marko Bela: În acest moment, coaliţia de guvernare nu funcţionează cum ar trebui


Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, joi, după discuţiile de la Guvern cu premierul şi cu şeful statului, că, în acest moment, coaliţia de guvernare nu funcţionează cum ar trebui. Liderul UDMR a ţinut să precizeze că aşteaptă deocamdată motivarea Curţii Constituţionale legată de Legea Educaţiei şi că apoi se vor pronunţa asupra detaliilor.”Ori reuşim să refacem soliditatea şi coeziunea coaliţiei, ori atunci (…) din punctul de vedere al UDMR se pune inclusiv problema prezenţei în această coaliţie”, a declarat Marko Bela.
Liderul UDMR a menţionat că, în discuţiile de la Guvern, Traian Băsescu şi Emil Boc şi-au reafirmat decizia de a fi adoptată cât mai rapid o lege a educaţiei nouă, care să aducă reformă în domeniu.
“Nu putem susţine o coaliţie care nu reuşeşte să impună o reformă, o descentralizare, inclusiv drepturile minorităţilor”, a spus Marko Bela.
“Avem o situaţie extrem de dificilă în legătură cu care UDRM trebuie să formuleze anumite concluzii. Cu acest scop, am convocat Consiliul Permanent al UDMR. Iniţial, l-am convocat pentru luni, însă apoi am considerat că putem deja să facem o analiză sâmbătă. Şedinţa are loa la Târgu Mureş, la ora 11:00. Grupurile parlamentare, în schimb, se vor întruni luni, la ora 14:00”, a mai spus preşedintele UDMR.

Related posts

Leave a Comment