Marine Le Pen vrea ca Franța să abandoneze NATO și să se unească cu Rusia

În Franța s-a dat startul campaniei de înaintare a candidaților pentru alegerile prezidențiale din anul 2012. Liderul partidului de extremă dreaptă ”Frontul național” Marine Le Pen, care deocamdată îl devansează ca popularitate pe președintel Nikolas Sarkozzy, se pregătește pentru prima sa vizită oficială în Rusia. Interviul acordat unor publicații ruse emană multă atitudine pan-rusească și antiamericană. Marine Le Pen arată ca muiere tardivă care s-a rătăcit la una din străzile de pe mapamond căutând figura musculoasă a mojicului care poate să-i ofere fericirea sentimentală.”Lumea este în pragul unor puternice cutremure financiare, în mod special acestea se vor răsfrânge în zona euro. Prin aceasta eu sincer cred că această criză deschide pentru Franța mai multe oportunități, cât de paradoxal acest lucru n-ar suna. Criza poate impulsiona schimbările din poltica internă și externă a Franței, care de demult timp trebuie să înceteze să se supună SUA și să se întoarcă de partea Rusiei. Eu demult spun că avem nevoie să ne dezvoltăm relațiile cu Moscova, nu cu Wasingtonul, pentru că în plan civilizațional și strategic avem cu ea mai multe interese comune, – a declarat Marine Le Pen publicației ruse ”Kommersant”. Cultura americană este departe de cea franceză și europeană, în așa mod s-a răsfrânt istoric. De aceea eu nu pot să nu am emoții când văd și simt cum președintele nostru instructat de americani le întoarce rușilor spatele. Și nu doar el. Fiind servite de americani mass-media franceză demonizează Rusia. Politicienilor, care se pronunță pentru adâncirea relațiilor cu Rusia, le este difil, și le trebuie mult curaj pentru a-și menține această poziție instituționalizată politică non-corectă”.
”Frontul național” în cazul victoriei sale în alegeri este pregătit să facă un pas radical: Franța să iasă din NATO. ”Eu de la bun început am fost împotriva participării Franței în alianță. În acest sens am fost completamente de acord cu opinia generalului de Galle, care se pronunța contra subordonării intereselor naționale ale Franței unei alte forțe străine. Inclusiv unei asemenea puteri ca SUA. Cu toate acestea eu sunt covinsă că statele europene trebuie să coopereze în sfera securității și nu văd nici un motiv de ce Rusia nu ar fi parte a acestui proces. Țările europene trebuie îm comun cu Rusia să elaboreze un plan de edificare a Europei viitoare”, consideră politicianul francez.

Le Pen și problema identitară

Liderul formațiunii de extremă dreaptă consideră amestecul Europei în afacerile interne ale Africii de Nord ca o gravă eroare. ”De problematica Libiei, Egiptului și a Tunisului trebuie să se ocupe vecinii lor arabi sau africani. În orice caz acest lucru este mai bun decât intervenția țărilor occidentale. Nu consider că NATO sau țările UE au realizat ceva eroic în Libia. Forțele erau absolut inegale, așa că alianța nu are cu ce se mândri. Cu toate acestea eu înțeleg că americanii își urmăresc propriile interese, avansând aceste revoluții pseudodemocratice în lume, dar nu înțeleg de ce Europa se subordonează, iar Rusia nu-și apără interesele sale la același nivel, cum SUA. Îmi e teamă că vom avea de achitat un preț foarte mare pentru această aventură a lui Sarkozzy. Cu toate că această inițiativă nu îi aparține, el, o spun cu profund regret, s-a dus după indicațiile date de americani. Ei sunt bine, iar la noi au sosit deja 25 de mii de migranți din Tunisia și Libia. Cu toate acestea avem estimativ 5 milioane de șomeri, o imensă datorie externă și un deficit al bugetului. Franța de mult timp nu reușește să facă față sosiților în valuri nici în plan financiar, nici în planul identității noastre, care se modifică în urma rezultatului migrației masive. O predicție exactă a dat-o în acest sen Vladimir Putin care a spus că Franța poate să se transforme într-o colonie a fostelor sale colonii. Și aceasta este anume aceea împotriva căreia eu mă lupt. Nu din ură sau xenofobie, ci din dragoste față de țara mea. Vreau ca Franța să rămână Franța. În ultimii 30 de ani noi am acceptat 10 milioane de oameni, e timpul să stopăm această invazie”.

” J’aime Putin”

Marine Le Pen îl simpatizează pe actualul prim-ministru al Rusiei. ”La noi în Franța nu este o democrație ideală, iar în acest plan nu avem dreptul să dăm Rusiei lecții de democrație. Dar recunosc și nu ascund că într-un anumit fel îl admir pe Vladimir Putin. El comite greșeli, dar cine oare nu le comite. Situația din Rusia nu este una simplă și nu trebuie să așteptăm ca toate problemele apărute ca rezultat al prăbușirii URSS-ului se vor rezolva rapid, este nevoie de timp. Am impresia ca Vladimir Putin are caracter și o viziune a viitorului, necesare ca să asigure Rusiei acea înflorire, pe care ea o merită. Iar o cooperare mai activă cu Franța și țările europene poate grăbi procesul”, a concluzionat liderul francez de extremă dreaptă.

Related posts

Leave a Comment