Marga intră în Grupul de la Cluj

Rectorul Universității Babeș-Bolyai, Andrei Marga, care este unul dintre membrii marcanți ai PNL, va participa la un experiment inedit. El va fi actorul unei dezbateri la care vor participa și doi membri marcanți ai Grupului de la Cluj din PSD, Ioan Rus și Vasile Dâncu.Această dezbatere are rolul de a încerca să compatibilizeze ideile liberale, promovate de Andrei Marga, cu cele social-democrate, promovate de ceilalți doi participanți. Dezbaterea va avea loc de la ora 16.00, la Hotel Royal.
Toți trei au fost miniștrii. Andrei Marga a fost ministru al Educației Naționale, în Guvernarea CDR, pe când reprezenta PNȚCD. Ioan Rus a fost vicepremier și ministru al Administrației și Internelor, iar Vasile Dâncu a fost ministru al Informațiilor Publice.
Ca o ironie a sorții, Andrei Marga, cel care promovează principiile liberale, este angajat al statului, în condițiile în care este rector al Universității Babeș-Bolyai, iar ceilalți doi participanți la dezbatere, care promovează ideile social-democrate, obțin cea mai mare parte a veniturilor lor din mediul privat. Ioan Rus este directorul reprezentanței Mercedes Benz din Cluj, iar Vasile Dâncu este președintele Institutului Român pentru Evaluare și Strategie.

Related posts

Leave a Comment